Ervaar Van Loon tijdens Dag van de Bouw op zaterdag 8 juni. Rondleidingen op de locatie en meer... Meer info >>

Recent hadden we het genoegen verschillende van onze kopers te vragen waarom zij voor nieuwbouw hebben gekozen in Wonen van Loon. Vandaag een interview met de kopers van bouwnummer 12C. Een comfortabel appartement van 103 m2 (woningtype I) in woongebouw C.

Begin 2026 ga ik met pensioen. Momenteel woon ik met mijn vrouw in een dienstwoning, maar deze woning moeten wij dan verlaten. Dit maakt ons, wat best uniek is, starters op de woningmarkt.

Wij waren al langer aan het rondkijken met de vraag: ‘Wat willen we?’ We hebben in verschillende delen van het land gewoond. Nu zijn onze kinderen het huis uit. Wij hebben in totaal 4 kinderen, waarvan er 3 in de regio Rotterdam wonen en 1 kind naar Gouda is verhuisd. Dus dat was de eerste aanleiding. Daarnaast hebben we 10 jaar in Amersfoort gewoond en hier erg van genoten. Destijds woonden we een kilometer uit het centrum vandaan op een mooie plek, maar tegelijkertijd dicht bij het centrum. Amersfoort is net wat stadser en meer te beleven dan in Krimpen aan den IJssel en dat vinden we leuk. Gouda doet ons in die zin denken aan Amersfoort

Op een gegeven moment zagen wij Wonen van Loon voorbijkomen op Facebook. Mijn vrouw heeft vroeger in de wijk Bloemendaal in Gouda gewerkt en zei toen al: “dit vind ik wel een leuk plekje om te wonen”. We zijn al vaak verhuisd en hopen eigenlijk dat dit de laatste keer is. Dus een nieuwbouw woning, levensbestendig en gelijkvloers sprak ons erg aan. Toen we naar Wonen van Loon keken, kwamen hier heel wat wensen die we hadden bij elkaar. De locatie van Wonen van Loon is ook een voordeel. In Gouda stap je op de trein en met 20 minuten ben je op het station in Rotterdam en kunnen we het gebruik van de auto verminderen.

Het kopen van een nieuwbouwwoning is nieuw voor ons. Een groot voordeel bij nieuwbouw is dat hierbij gewerkt wordt met de meest nieuwe eisen, zoals bijvoorbeeld gasloos wonen en je niet over enkele jaren alweer de woning moet verbouwen. Bij een nieuwbouwwoning woon je dus redelijk onderhoudsvrij.