Koop met zekerheid!

… profiteer nu van de garantieprijs voor uw huidige woning

De Vastbouw Garantieprijs is er om u zekerheid te bieden met betrekking tot de verkoopprijs van uw huidige woning. Wij begrijpen als geen ander dat u deze zekerheid nodig hebt. De Vastbouw Garantieprijs dient als vangnet bij prijsdalingen en wanneer de prijs stijgt profiteert u! Wij leggen u uit hoe het werkt.

Hoe werkt de Vastbouw Garantieprijs voor uw huidige woning?

Stap 1 – Waarde-indicatie huidige woning

Eén van onze makelaars (Boer Makelaardij of TW3) komt bij u op bezoek voor een eerste waarde-indicatie van uw woning.

Stap 2 – Financieel advies

U heeft een oriënterend gesprek met een financieel adviseur van Avant Groep, Vaes Finance of Rabobank.

Stap 3 – Toetsing

Wanneer uw woning voldoet aan de Vastbouw Garantieprijs-voorwaarden én uw financiële positie is positief getoetst, dan sluit u een Vastbouw Garantieprijs-overeenkomst.

Stap 4 – Taxatie

De huidige waarde (per heden) van uw woning wordt vastgesteld aan de hand van een gevalideerde (NWWI) taxatie. Deze taxatie wordt uitgevoerd door een door Vastbouw aangewezen taxateur*.

Stap 5 – Bouwkundige keuring

U laat een bouwkundige keuring* van uw woning uitvoeren door een onafhankelijke partij en vult de NVM vragenlijst en roerende zakenlijst in.

De voorwaarden

  • Vastbouw staat bij het notariële transport garant voor 90% van de in de taxatie vastgestelde waarde van uw woning.
  • U dient tot de oplevering normaal onderhoud te blijven plegen aan uw woning en de woning tenminste in de staat te houden zoals deze was ten tijde van het ondertekenen van de Vastbouw Garantieprijs-overeenkomst.
  • Om gebruik te kunnen maken van de Vastbouw Garantieprijs neemt Boer Makelaardij of TW3 uw woning -tegen een marktconforme courtage- in verkoop. Zij begrijpen als geen ander het belang van een succesvolle verkoop. Zij gaan met u in gesprek over de juiste vraagprijs en wanneer uw woning in verkoop komt.
  • Uw woning dient minimaal 9 maanden voor oplevering van uw nieuwe appartement in verkoop te zijn genomen.
  • U bent niet verplicht uw woning aan Vastbouw te verkopen. De Vastbouw Garantieprijs biedt een vangnet voor prijsdalingen. Wanneer u een hogere verkoopprijs geboden krijgt, bent u vrij om hier op in te gaan.
  • Als u gebruik wenst te maken van de Vastbouw Garantieprijs, bijvoorbeeld omdat uw woning nog niet verkocht is, dan dient u dat uiterlijk één maand voor oplevering van uw nieuwe appartement kenbaar te maken.
  • Het transport van uw woning vindt binnen drie maanden na de oplevering van het nieuwe appartement plaats bij notaris Westerhuis te Gouda.Bij het transport dient u een wettelijk verplicht Energielabel* over te dragen aan Vastbouw.
  • Een maand voor het notariële transport van uw woning vindt een inspectie plaats. U dient de woning in dezelfde conditie op te leveren als die was ten tijde van het aangaan van de Vastbouw Garantieprijs en zoals is vastgelegd in de bouwkundige keuring.

 

* De kosten van het aanvragen van een taxatie, bouwkundige keuring en energielabel zijn voor eigen rekening. Onze makelaars brengen u graag in contact met hun partners. Neem gerust contact op met onze makelaars, indien u hier gebruik van wenst te maken.

Download folder

Bent u benieuwd naar het aanbod?

In onze woningzoeker vindt u altijd een actueel overzicht van de beschikbare appartementen.

Bekijk aanbod

Wilt u financieel advies?

Avant Groep

085 – 8226222
raymond@avantgroep.nl

Maak een afspraak

Vaes Finance

0181 -745 030
info@vaesfinance.nl

Maak een afspraak